کاهش جرم با راه اندازی بانک هویت ژنتیک

به گزارش وبلاگ افرا، معاون آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور راه اندازی بانک هویت ژنتیکی ایران را یکی از اقدامات سازمان پزشکی قانونی برای کاهش ارتکاب جرم دانست.

کاهش جرم با راه اندازی بانک هویت ژنتیک

به گزارش وبلاگ افرا، امیرحسین مهدوی در همایش پزشکی قانونی در راستا مرجعیت علمی که امروز در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: مرجعیت علمی به معنای مراجعه سایر کشورها به منابع علمی تولید شده از سوی دانشمندان و متخصصان ایرانی است و ما باید میزان این مراجعات را در کشورمان و در سطح جهان افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه این مراجعات نشان می دهد که ایران و دانشمندان ایرانی افرادی صاحب سبک در علوم هستند، گفت: محورهای این همایش پزشکی قانونی و تعامل بین رشته ای، نقش پزشکی قانونی در آموزش پزشکی و طب ساز ساختن پزشکی قانونی و مرجعیت حیطه داری است.

دبیر علمی همایش پزشکی قانونی در راستا مرجعیت علمی با بیان اینکه پزشکی قانونی در سطح کشور و منطقه در زمینه های بسیار مهم و کلیدی دارای شرایط رسیدن به مرجعیت علمی است، گفت: همچنین در بسیاری از این زمینه ها پزشکی قانونی مرجعیت علمی خود را نیز به دست آورده است و در راستاهای باقی مانده نیز ما به شکل بالقوه در راستا مرجعیت قرار داریم.

مهدوی هدف از این همایش را تبیین جایگاه سازمان پزشکی قانونی در کشور، منطقه و سطح بین الملل دانست و گفت: پزشکی قانونی دستگاهی مستقل در درون قوه قضاییه است که با همگرایی دیدگاه های فقهی، حقوقی و پزشکی اقدام به تشخیص صحیح موضوع کرده و در اجرای عدالت در جامعه اسلامی نقشی بی بدیل دارد.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور، پزشکی قانونی را مرجعی موثق برای کارشناسی در امور پزشکی برشمرد و گفت: ما نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهان اسلام نیز جایگاه ویژه و ممتازی داریم و پزشکی قانونی کشورمان در زمینه تعیین خسارات جرایم و آسیب های وارد شده به تمامیت جسمی افراد نهادی صاحب سبک است.

وی با بیان اینکه پزشکی قانونی در تحقق عدالت در کشور و کاهش جرم نقش ویژه ای بر عهده دارد، گفت: کارشناسان پزشکی قانونی از طریق علم روز و دانشی که دارند نسبت به شناسایی مجرم از افراد بی گناه و متهم اقدام می کنند که این اقدام بسیار ارزشمند و مهمی است.

مهدوی یکی دیگر از اقدامات پزشکی قانونی را کاهش ارتکاب جرم در جامعه برشمرد و گفت: با همکاری دادستانی کل کشور و مرکز تشخیص هویت نیروی انتظامی، بانک هویت ژنتیک ایران از سوی پزشکی قانونی راه اندازی شد و این امر زمینه ای برای کاهش ارتکاب جرم شده است. طراحی و تولید بانک ژنتیک در داخل کشور و بدون هیچ وابستگی به خارج انجام شد و این نیز خود یک دستاورد مهم و گامی بزرگ است.

وی با اشاره به فعالیت کارشناسان و متخصصان متبحر پزشکی قانونی در بخش های مختلف این سازمان اظهار کرد: مدیریت اجساد متلاشی شده در حوادث جمعی و تعیین هویت با حداکثر سرعت از جمله اقداماتی است که با حضور این متخصصان در تالارهای تشریح مجهز و مراکز آزمایشگاهی ژنتیک اجرایی شده است.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور به مسئله خطای پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: پزشکی قانونی در موضوع خطاهای پزشکی نیز دارای داده های ثبت شده ارزشمندی است که این دیتاها می تواند به عنوان یک مرجع ارزشمند برای ارائه خدمات آموزشی در اختیار متخصصان و دانشجویان پزشکی قرار بگیرد.

مهدوی افزود: همچنین پزشکی قانونی در پیشگیری از جرایم پزشکی نیز نقش دارد و می تواند با استفاده از داده هایی که در اختیار دارد موثر عمل کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "کاهش جرم با راه اندازی بانک هویت ژنتیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش جرم با راه اندازی بانک هویت ژنتیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید