چرا سفر برگشت کوتاه تر از سفر رفت احساس می گردد

به گزارش وبلاگ افرا، آیا تا به حال این احساس را داشته اید که سفر برگشت کوتاه تر از سفر رفت است؟ با خبرنگاران همراه باشید تا دلایل علمی این پدیده را به شما بگوییم.

چرا سفر برگشت کوتاه تر از سفر رفت احساس می گردد

همه ما این تجربه عجیب و غریب را داشته ایم که احساس می کنیم راه سفر برگشت، زمان کوتاه تری را نسبت به جهت سفر رفت می گیرد. در تحقیقی که روزنامه واشنگتن پست (Washington Post) انجام داده است، برای یافتن دلیل دقیق این قضیه، مفهوم سفر برگشت را از بعد علمی آنالیز نموده اند.

دلایل مختلف و احتمالی زیادی برای مفهوم سفر برگشت وجود دارد، دلایل ساده ای مثل این اصل که وقتی شما به گذر زمان توجه می کنید، در واقع دارید به خود زمان توجه می کنید. هنگامی که توجه و حواس ما پرت گردد، به نظر می رسد که زمان سریع تر می گذرد؛ دقیقا مثل زمانی که منظره ها و تجربه های نو در زمان سفر، توجه ما را به خود جلب می نمایند. در ادامه، واشنگتن پست اشاره می نماید که اگر می خواهید زمان، سریع تر بگذرد به نکات زیر توجه کنید:

این عقیده و تصور که وقتی عجله دارید یا به گذر زمان توجه می کنید زمان دیرتر می گذرد، حتی در ضرب المثل های قدیمی انگلیسی هم دیده می گردد: وقتی منتظر جوش آمدن آب هستید و مدام به قابلمه نگاه می کنید، آب هرگز به جوش نمی آید. و همین طوروقتی که سرگرم هستید زمان پرواز می نماید.

بعلاوه برای شرح این پدیده می توانیم بگوییم که وقتی ما زندگیمان را در خطر ببینیم، زمان کند و به سختی می گذرد.

این پدیده در حافظه ما هم اتفاق می افتد، وقتی که توجه بیش تری را برای یک دوره زمانی اختصاص می دهیم، انتظار می رود که آن دوره زمانی را به صورت طولانی تری به یاد آوریم.

با در نظر گرفتن این موارد می توان این ایده جالب را هم برداشت کرد: از طریق تمرکز (mindful) و توجه کردن به زمان حال و اکنون، ما می توانیم درک مغزمان از گذر زمان را کاهش دهیم و کاری کنیم که زندگیمان طولانی تر به نظر برسد.

منبع: کجارو / lifehacker.com

به "چرا سفر برگشت کوتاه تر از سفر رفت احساس می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا سفر برگشت کوتاه تر از سفر رفت احساس می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید