10 ناشناخته جهان؛ اکتشافات علمی ترسناک که از آن خبر ندارید!
به گزارش وبلاگ افرا، علاقه مندان به دنیای علم، همواره در پی اکتشافات تازه و دستاوردهای تازه ای هستند که فهم ما را نسبت به محیط اطراف خود وارد مرحله تازه ای کند.
به گزارشعلاقه مندان به جهانی علم، همواره در پی اکتشافات تازه و دستاوردهای تازه ای هستند که فهم ما را نسبت به محیط اطراف خود وارد مرحله تازه ای کند. اما در برخی موارد، این دستاوردها بسیار عجیب و حتی ترسناک هستند!
در این مطلب، به معرفی 10 اکتشاف علمی ترسناک می پردازیم؛ یافته های تازهی که تماما در سال 2017 محقق شده اند.
قفسه جمجمه، محلی برای نمایش صدها جمجمه انسان بود که برای اولین بار از طریق مردمان باستانی آمریکای میانه ساخته شد. به تازگی گروهی از باستان شناسان، به اکتشاف ترسناکی در مکزیکوسیتی دست یافتند؛ روایتی که لرزه بر تن می افکند! این دیواره عجیب، متشکل از 650 جمجمه انسان است که احتمالا از قربانیان جنگ تهیه شده بود. بسیاری از این جمجمه ها، متعلق به بچه ها و زنان هستند و به عقیده محققان، برج آزتک ها یکی از دلخراش ترین چشم میزانای تاریخ به تعداد می رود.
بدون شک سیاهچاله ها را می توان به نام یکی از موارد برجسته در لیست 13 اکتشاف علمی ترسناک به تعداد آورد. سیاهچاله ها، از اسرارآمیزترین مفاهیم جهان هستند. افق رویداد یک سیاهچاله، همان جایی ست که دیگر هیچ برگشتی از آن در کار نخواهد بود. هرچیزی که به این ناحیه نزدیک گردد، دیگر قادر به خروج از آن نیست؛ حتی نور!
اکنون، دانشمندان تلاش می کنند تا بتوانند به یک درک و تصور دقیق تر از افق رویداد سیاهچاله ها دست یابند. کمان ای (Sagittarius A) نقطه ای در مرکز کهکشان راه شیری است که تصور می رود این جرم یک سیاه چاله ابرپرجرم باشد. تلسکوپ افق رویداد (Event Horizon Telescope)، اولین تلاش بشر برای تصویربرداری از این پدیده ناشناخته در کیهان است.
گروهی از خفاش های آمریکای جنوبی و مرکزی، رژیم غذایی خود را از پرندگان به انسان ها تغییر داده اند! این دسته از خفاش ها که به نام خون آشام شناخته می شدند، اخیرا به نام ومپایرهای جهانی واقعی لقب گرفته اند. به گفته دانشمندان، عواملی از قبیل نابودی جنگل ها، موجب تغییر رژیم غذایی این دسته از خفاش های خون آشام شده و آنان را به این سمت سوق داده است. با این حال، چگونگی هضم خون انسان از طریق این دسته از خفاش ها، در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
ما هنوز از ماهیت واقعی انفجارهای رادیویی سریع (FRBs)، اطلاعات چندانی نداریم. محل انتشار این سیگنال ها، در بیشتر موارد ناشناخته بوده و عمری بسیار کوتاه و در حد چند میلی ثانیه دارند. دانشمندان تا به امروز توانسته اند با استفاده از تلسکوپ های رادیویی، چند نمونه از این انفجارهای رادیویی را به ثبت برسانند.
نظریه های مختلفی پیرامون ماهیت این پدیده مطرح شده که از جمله آن ها می توان به سیاهچاله ها، ستاره های نوترونی، مگنتارها و حتی موجودات فضایی اشاره کرد! یکی از سیگنال های رادیویی تکرارشونده که FRB 121102 نام گرفته، تا به امروز بیش از 30 مرتبه از طریق دانشمندان رصد شده و یکی از عجیب ترین رویدادهای کیهان به تعداد می رود. در ماه آگوست، دانشمندان از کشف 15 سیگنال مرموز فضایی تازه از یک کهکشان دوردست خبر دادند که در طول مدت 5 ساعت رخ داد! منشا این انفجارها چه پدیده ای است؟ آیا عمر ما برای فهم این موضوع کافی خواهد بود؟
تصور فعلی ما از تمامی جانداران طبیعت، شامل موجوداتی است که همچون انسان دارای حواسی چندگانه باشند. امروزه، دانشمندان به واقعیت های عجیبی از جهانی اطراف ما دست یافته اند؛ وقایعی که درک ما را نسبت به جایگاه انسان در جهان و همسایه های کیهانی مان تغییر می دهد. ولی سوال اینجاست که ما انسان ها، تا چه میزان نسبت به محل زندگی خودمان اطلاعات داریم؟
آیا همه چیز را از محیط اطراف و اعماق اقیانوس ها می دانیم؟ مسلما خیر! وقوع طوفان هاروی در جنوب شرق استان تگزاس ایالات متحده آمریکا، اولین رویداد عجیبی است که در لیست 13 اکتشاف علمی ترسناک جای گرفت. در پی این اتفاق، موجودی اسرارآمیز به ساحل نشست که در کمال ناباوری، فاقد صورت بود. تشخیص چهره این موجود عجیب و غریب بسیار سخت است و نحوه قرارگیری لب های او به گونه ای ست که دندان های تیزش را به رخ می کشد.
خبر اکتشاف این موجود عجیب و غریب، در مدت زمان کوتاهی به اینترنت راه یافت و شایعات بسیاری را هم به راه انداخت. این موضوع که به تیتر داغ رسانه ها تبدیل شده بود، در پایان از طریق یکی از زیست شناسان موسسه نامیتسونین (Smithsonian Institution)، به نام گونه ای از نژاد خزندگان معرفی شد. ولی با این وجود، حتی تصور رویارویی با این موجود عجیب در حالت زنده، لرزه بر تن همگان خواهد انداخت.
اگر به تصاویر تهیه شده از طریق تلسکوپ هابل نگاه کنید، منظره ای مجذوب کننده از فضای بی کران را می بینید که نقاطی نورانی در آن شناور هستند. به گفته محققان دانشگاه واترلو (Waterloo) در کانادا، کل ماجرا در همینجا خلاصه نمی گردد. این گروه از دانشمندان، پیروز به ثبت تصویری از ماده تاریک شده اند که مسبب اتصال کهکشان ها به همدیگر است؛ ماده ای که تا پیش از این، کسی پیروز به دیدن یا شناسایی آن نشده بود.
محققان با جایگزین کردن زمان با فضا در قضیه بل (Bells Theorem)، تئوری کوانتومی تازهی را مطرح کردند که ادعا می کند: گذشته، می تواند تحت تاثیر آینده باشد! دانشمندان اذعان کرده اند که این قضیه، مشابه به حرکت فوتون ها در مسافت های بسیار طولانی است. اگر زمان، همواره حرکتی یک سویه نداشته باشد، بعید نیست که در آینده بتوانیم به گذشته هم سفر کنیم!
جهانی اقیانوس ها، بسیار ناشناخته تر از آن چیزی ست که فکرش را می کنید! یک اکتشاف علمی ترسناک دیگر در این لیست، به کرم بابیت از رده کرم های پرتاران (Polychaeta) یا کرم های آبزی اختصاص دارد. کرم هابیت، یک شکارچی بسیار خطرناک در اعماق اقیانوس است. این دسته از موجودات، بدن خود را در زیر شن های اقیانوس مخفی کرده و به انتظار قربانی خود می نشینند. شکل و شمایل کرم بابیت، به موجودی تخیلی تحت نام سارلک (Sarlacc) در جنگ ستارگان (Star Wars) شباهت دارد. کرم بابیت، طعمه خود را از میان موجودات آبزی انتخاب می کند و زمانی که سایر موجودات به این ناحیه از شن های اقیانوس نزدیک می شوند، در دام او گرفتار شده و رفته رفته به زیر شن ها کشیده خواهند شد.
آیا عنکبوت ها برای شما ترسناک و یا چندش آور هستند؟! جای نگرانی نیست؛ چرا که این ترس، یک حس غریزی بوده و به گفته دانشمندان، شما با این ترس متولد شده اید! گروهی از محققان، مجموعه ای از تصاویر شامل گل ها، مارها، ماهی ها و عنکبوت ها را در برابر بچه های خردسال قرار دادند. نتایج این آزمایش نشان داد که در تمامی موارد، بچه ها نسبت به مار و عنکبوت ها، حس ترس را تجربه کرده اند؛ هرچند که بسیاری از بچه ها حاضر در این آزمایش، هنوز درک درستی از ماهیت این دسته از وجودات نداشتند.
کشف دو حشره تازه و ناشناخته در کهربا، دانشمندان را متعجب ساخت! قدمت این حشرات، به بیش از 100 میلیون سال قبل برمی گردد و محققان هیچ نظری درباره ماهیت آن ندارند! به منظور درک صحیح تر این اکتشاف، باید این نکته را هم اضافه کرد که تا به امروز میلیون ها گونه مختلف از حشرات به ثبت رسیده و تمامی آنان، در 32 دسته بندی مختلف جای گرفته اند. حشراتی که اخیرا در این کهربا یافت شده اند، به خودی خود یکی از این 32 دسته را شامل شده اند.
منبع:حقوق نیوز
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان