طرز تهیه آش برنج همدان به شیوه های مختلف

به گزارش وبلاگ افرا، آش برنج همدان غذای سنتی استان همدان به شمار می آید که هم دستور پخت آسانی دارد و هم بسیار مقوی است؛ بنابراین برای مواقعی که دچار بیماری هایی مثل سرماخوردگی می شوید، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

طرز تهیه آش برنج همدان به شیوه های مختلف

نحوه درست کردن آش برنج همدان در میان افراد فرق دارد و در اصیل ترین روش آن از گوشت گوسفندی استفاده می گردد. در طرز تهیه آش برنج همدان ، باید ابتدا باید گوشت، پیاز، برگ بو، فلفل و زردچوبه را با کمی آب روی حرارت قرار دهید و پس از پخت کامل گوشت، آن را ریش ریش کنید. سپس عدس و برنج را بپزید و سبزی های خردشده و پیاز را به آن بیفزایید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل ظرف این ترکیبات بریزید و اجازه دهید تا برای دقایقی دیگر روی حرارت باقی بمانند. زمانی که سبزی ها پخته شدند، گوشت ریش ریش را اضافه نموده و اجازه دهید تا آش باز هم روی حرارت باقی بماند تا کاملا مراحل پختش تکمیل گردد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و با ماست مخلوط کنید. درنهایت آش را درون ظروف مورد نظر خود بریزید و تزئین آن را با گردو انجام دهید.

آش برنج همدان

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی100 دقیقه
زمان پخت غذا20 دقیقه
اندازه سختیکم

طرز تهیه آش برنج همدان با گوشت گوسفند

این روش طرز تهیه آش برنج همدان بهتر است با گوشت گوسفند تازه باشد تا طعم نهایی آن بهتر گردد. برای درست کردن این غذا به ماست هم احتیاج دارید؛ به همین علت معمولا رنگ آن کاملا سفید است. از آن جایی که مواد به کار رفته برای درست کردن آش همگی مقوی هستند، این غذا انتخابی عالی برای فصول سرد سال خواهد بود. در ادامه جدول مواد لازم و مراحل پخت این آش را برای شما آورده ایم:

مواد لازم برای تهیه آش برنج همدان با گوشت گوسفند

مواد اولیه مورد احتیاج برای طرز تهیه آش برنج همدان با گوشت را در جدول زیر ببینید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
عدس3/1 پیمانه
ماست200 گرم
زردچوبه1 قاشق چای خوری
پیاز2 عدد
گوشت گوسفند150 گرم
برگ بو1 عدد
نمک1 قاشق چای خوری
برنج2/1 پیمانه
سبزی آش100 گرم

دستور پخت آش برنج همدان با گوشت گوسفند

پس از آماده سازی مواد اولیه باید مراحل زیر را برای طرز تهیه آش برنج همدان انجام دهید:

  • مرحله اول: گوشت، 1 عدد پیاز، کمی آب، برگ بو، فلفل و زردچوبه را در داخل قابلمه ای بریزید و آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
  • مرحله دوم: پس از پخت کامل گوشت آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: عدس و برنج را در قابلمه های جداگانه بپزید.
  • مرحله چهارم: زمانی که برنج به اندازه کافی پخت، عدس، سبزی و پیاز خردشده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: نمک، فلفل و زردچوبه را هم داخل ترکیبات بریزید.
  • مرحله ششم: زمانی که حس کردید سبزی آش پخته شده است، گوشت ریش ریش شده را به آن اضافه نموده و اجازه دهید برای دقایقی دیگر روی حرارت باقی بماند. در طی این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • مرحله هفتم: زمانی که آش کاملا جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و ماست را با آن مخلوط کنید.
  • مرحله هشتم: اکنون آش شما آماده سرو است و می توانید تزئین روی آن را با گردو انجام دهید.

طرز تهیه آش برنج و عدس با آب قلم

یکی دیگر از روش های درست کردن آش برنج با عدس و آب قلم است. در این روش طرز تهیه دیگر خبری از گوشت گوسفندی نیست و به جای آن از 2 لیوان آب قلم استفاده می گردد که یا در حین پخت آش تهیه یا از قبل آماده نموده اید. سبزی آش برای پخت آن نیز شامل 200 گرم گشنیز است که همراه با یک پیمانه برنج، 4/1 پیمانه عدس و کمی ماست برای سرو غذا مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل پخت آش با این روش را می توانید در ادامه ببنیید:

  • مرحله اول: برنج را 1 تا 2 ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: آب قلم را به برنج اضافه نموده و آن را برای مدت زمان تعیینی روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله سوم: پس از چند جوش عدس و گشنیز خردشده و کمی نمک را هم به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: اجازه دهید تا همه مواد روی حرارت با دمای تعیین کاملا پخته شوند.
  • مرحله پنجم: پس از پخت نهایی نیز آش را در ظرف مورد نظر خود بریزید و آن را همراه با ماست یا آب غوره طعم دار کنید.

طرز تهیه آش برنج با حبوبات

بعضی سرآشپزان برای درست کردن آش برنج از حبوبات دیگر مانند نخود و لوبیا هم استفاده می نمایند. در این روش کشک محلی و ترش همراه با نعناع یا پونه کوهی، طعم نهایی آش را به طور کامل تغییر می دهد. در ادامه مواد مورد احتیاج و مراحل طرز تهیه آش برنج با حبوبات را برای شما آورده ایم:

مواد لازم برای تهیه آش برنج با حبوبات

طرز تهیه آش برنج همدان با استفاده از مواد موجود در جدول زیر انجام خواهد شد:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
نخود و لوبیا چیتی1 لیوان
عدس ریز1 لیوان
برنج نیم دانه1 لیوان
سبزی آش150 گرم
نعناع خشک یا پونه کوهی1 قاشق مرباخوری
کشک محلی و ترشبه اندازه
پیاز1 عدد
پودر پیاز1 قاشق مرباخوری

دستور پخت آش برنج همدان با حبوبات

پس از آماده کردن مواد بالا باید مراحل زیر را برای طرز تهیه آش برنج همدان انجام دهید:

  • مرحله اول: حبوبات را بشویید و در آب بخیسانید.
  • مرحله دوم: سبزی آش را پس از شستن، خرد کنید.
  • مرحله سوم: پیاز را به صورت خلالی درآورید و با روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
  • مرحله چهارم: زردچوبه، نعناع، پونه کوهی و فلفل را به پیاز اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: برنج و عدس را داخل ظرف پیازها بریزید.
  • مرحله ششم: چند لیوان آب را هم به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: اجازه دهید تا عدس و برنج کاملا نرم شوند.
  • مرحله هشتم: نخود و لوبیایی را که از قبل پخته اید، داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله نهم: نمک و پودر پیاز را به این تابه اضافه کنید.

نکته: در صورت احتیاج به آب بیشتر می توانید در این مرحله اندازهی آب داخل قابلمه بریزید.

  • مرحله دهم: 5 دقیقه آخر پخت آش، کشک ترش را با کمی آب رقیق نموده و به آن اضافه کنید.
  • مرجله یازدهم: اکنون آش شما آماده سرو و میل کردن است.

طرز تهیه آش برنج با گوشت قلقلی

اگر می خواهید از گوشت در آش برنج بهره ببرید، می توانید آن را به صورت قلقلی هم درآورید و درون غذای خود بریزید. طرز پخت و موادی که در این مدل از آش برنج استفاده می شوند، نسبت به نمونه های قبلی کمی متفاوت تر هستند و پخت این غذا را باید با استفاده از مواد اولیه موجود در جدول زیر و مراحلی که در ادامه می گوییم، انجام دهید.

مواد لازم برای تهیه آش برنج همدان با گوشت قلقلی

برای طرز تهیه آش برنج همدان با گوشت قلقلی باید مواد زیر را با نسبت های گفته شده آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج100 گرم
پیاز3 عدد
عدس80 گرم
نخود فرنگی150 گرم
اسفناج0.5 کیلو
کره25 گرم
آب مرغ1.5 پیمانه
گوشت چرخ نموده200 گرم
نمک، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم
آب7 پیمانه

دستور پخت آش برنج با گوشت قلقلی

پس از آماده کردن مواد اولیه، مراحل زیر را برای درست کردن آش طی کنید:

  • مرحله اول: برنج را با آب سرد بشویید و برای یک ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم:عدس را هم برای مدت زمان یک ساعت بخیسانید.
  • مرحله سوم: دو عدد از پیازها را به شکل نگینی و یکی را با رنده ریز رنده کنید.
  • مرحله چهارم: درون قابلمه ای کمی کره بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.
  • مرحله پنجم: پیازهای نگینی را به قابلمه حاوی کره اضافه نموده و آن ها را تا زمان شفاف شدن تفت دهید.
  • مرحله ششم: کمی نمک، فلفل و زردچوبه را هم روی پیازها بریزید و آن ها را مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: اسفناج ها را به پیاز اضافه نموده و برای 2 تا 3 دقیقه آن ها را با هم تفت دهید.
  • مرحله هشتم: برنج خیس خورده و سپس نخود فرنگی و عدس را هم داخل این ترکیب بریزید.
  • مرحله نهم: بعد از کمی تفت دادن این ترکیبات، آب مرغ را با کمی آب اضافی دیگر به مواد داخل قابلمه بیفزایید و شعله زیر آن را زیاد کنید تا جوش بیاید.
  • مرحله دهم: گوشت چرخ نموده را در ظرفی دیگر قرار دهید و آن را با پیازی که رنده شده و آب آن گرفته شده است، مخلوط کنید. بعلاوه اندازهی نمک، فلفل و زردچوبه هم در آن بریزید.
  • مرحله یازدهم: گوشت چرخ نموده را با دست ورز دهید و آن ها را قلقلی کنید. سپس درون ظرفی دربسته داخل یخچال قرار دهید تا کمی استراحت نمایند.
  • مرحله دوازدهم: قلقلی ها را درون روغن سرخ کنید.
  • مرحله سیزدهم: پس از به جوش آمدن آش درون قابلمه، قلقلی ها را به آن اضافه و شعله را کم کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آش کاملا بپزد.
  • مرحله چهاردم: پس از اتمام مراحل پخت، آش را درون کاسه سرو و میل کنید.

طرز تهیه آش برنج با مرغ

ترکیب آش برنج با مرغ هم طعم جذابی دارد. این روش پخت هم تقریبا شبیه به مدلی است که با گوشت گوسفند تهیه می گردد و در ابتدای متن به آن اشاره شد. تنها تفاوت این است که به جای گوشت ریش ریش باید مرغ را جایگزین کنید. بنابراین مراحل طرز تهیه آش برنج با مرغ به شکل زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: مرغ را به روشی که خودتان در نظر دارید، بپزید و آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: عدس و برنج را هم پس از پختن همراه با سبزی و پیاز خردشده در قابلمه ای بریزید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: نمک، فلفل و زردچوبه را در این مرحله به مواد داخل قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید تا روی حرارت باقی بمانند.
  • مرحله چهارم: پس از پخت کامل سبزی آش، مرغ ریش ریش را به آن ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: اجازه دهید آش روی حرارت باقی بماند و در طی این مدت آن را مرتب هم بزنید.
  • مرحله ششم: پس از جا افتادن آش، آن را از روی حرارت بردارید و با ماست مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: اکنون آش شما آماده سرو است.

طرز تهیه آش برنج و لپه

می توان در طرز تهیه آش برنج همدان از لپه هم استفاده کرد. طعم نهایی این مدل نسبت به نمونه اصلی آن کمی فرق دارد؛ زیرا در آن از ماست استفاده نمی گردد و با اضافه کردن آب غوره طعم ترشی خواهد داشت. مواد اولیه مورد احتیاج و مراحل پخت آش با لپه را می توانید در ادامه ببینید.

مواد لازم برای تهیه آش برنج و لپه همدان

برای طرز تهیه آش برنج و لپه باید مواد اولیه داخل جدول زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج1 لیوان
لپه2 استکان
سبزی آش1 کیلوگرم
پیاز2 عدد
نعناع خشک3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازم

دستور پخت آش برنج و لپه همدان

پس از آماده کردن این مواد، مراحل زیر را برای درست کردن غذا انجام دهید:

  • مرحله اول: در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیازهایی را که از قبل خرد نموده اید، داخل آن تفت دهید.
  • مرحله دوم: زمانی که پیازها سبک و طلایی شدند، باید کمی زردچوبه یا زعفران را اضافه کنید تا طعم خامی آن ها کاملا از بین برود.
  • مرحله سوم: برنج و لپه را بشویید و آن ها را هم در قابلمه حاوی مواد بریزید.
  • مرحله چهارم: پس از تفت دادن همه مواد، کمی آب جوش به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید برای مدت زمان 45 دقیقه تا یک ساعت روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله پنجم: در طول مدت پخت آش باید آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • مرحله ششم: سبزی آش را که از قبل پخته شده است، به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا پخت کامل آن انجام گردد. در ده دقیقه پایانی پخت آش درون آن آب غوره بریزید و بعد از کامل شدن مراحل پخت آن را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله هفتم: پیاز خردشده را درون تابه ای دیگر تفت دهید.
  • مرحله هشتم: زردچوبه، نعناع و نمک را هم به پیازها اضافه کنید.
  • مرحله نهم: درنهایت نیز این مواد را روی آشی که درون ظرف، سرو نموده اید، بریزید. حال غذای شما آماده میل کردن است.

طرز تهیه آش برنج بدون گوشت

یکی از روش های درست کردن آش برنج همدان بدون استفاده از گوشت است. در این طرز تهیه به جای گوشت از شلغم استفاده می گردد؛ درنتیجه فواید آن برای بدن بسیار زیاد است. این مدل از طرز تهیه آش برای کسانی که رژیم گیاه خواری داشته یا به هر علت تمایلی به استفاده از گوشت در پخت آش ندارند، برترین انتخاب است. مواد اولیه مورد احتیاج و مراحل طرز تهیه این آش را در ادامه ببینید:

مواد لازم برای تهیه آش برنج بدون گوشت

جدول زیر شامل کلیه موادی است که برای درست کردن این غذا به آن ها احتیاج دارید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج1 پیمانه
عدس1 پیمانه
پیاز1 عدد
شلغم1 عدد
سبزی آش خردشده300 گرم
کشکبه اندازه لازم
نعناع2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمزبه اندازه لازم

دستور پخت آش برنج همدان بدون گوشت

مراحل طرز تهیه آش برنج بدون گوشت را می توانید در اینجا ببینید:

  • مرحله اول: پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس آن را در قابلمه ای با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید.
  • مرحله دوم: ادویه ها و عدس را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله سوم: کمی آب درون قابلمه بریزید و حرارت شعله را بالا ببرید. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا مواد داخل قابلمه کاملا پخته شوند.
  • مرحله چهارم: شلغم را بشویید و به صورت کاملا ریز رنده یا به شکل مکعبی خرد کنید و به مواد درون قابلمه بیفزایید.
  • مرحله پنجم: زمانی که حس کردید مواد داخل قابلمه پخته شده اند، سبزی را درون آن بریزید.
  • مرحله ششم: در این مرحله نمک را بر اساس آنچه که با ذائقه خود شما تناسب دارد، به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: کمی کشک را درون آش بریزید و زمانی که جا افتاد و غلیظ شد، آن را سرو کنید.
  • مرحله هشتم: تزئین آش را هم با کمی پیاز داغ انجام دهید.

نکات لازم در طرز تهیه آش برنج همدان

آش برنج همدان را با رعایت مواردی که در بالا گفتیم، می توانید به راحتی آماده کنید. اما نکاتی هم وجود دارند که توجه به آن ها در حین پخت لازم و لازم است. این موارد را می توانید در ادامه ببینید:

  • برای پخت این آش احتیاجی به خیساندن عدس ندارید؛ اما اگر آن را برای یک ساعت خیس کنید، مرحله پخت سریع تر انجام می گردد.
  • در صورت تمایل می توانید از دوغی بهره ببرید که چندان ترش نباشد.

اصول نگهداری از آش برنج همدان

آش برنج را اگر بدون گوشت یا مرغ بپزید، چندان در معرض خراب شدن نیست؛ اما در هر صورت بهتر است که به جای مانده آن را پس از خنک شدن درون ظرفی دربسته داخل یخچال بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن آش برنج همدان

برای جلوگیری از خراب شدن آش برنج حتما محیط خنک و خشک را برای آن انتخاب کنید. هرگونه تغییر در بو و مزه غذا نشان دهنده خرابی آن است.

برترین جایگزین ها برای تهیه آش برنج همدان

در طرز تهیه آش برنج همدان به جای برنج درسته می توانید از خرده برنج یا اصطلاحا برنج نیم دانه بهره ببرید. برای پخت این آش می توانید به جای ماست، دوغ گازدار به کار ببرید تا طعم آن بهتر گردد. این امکان نیز برای شما وجود دارد که در فرایند پخت آش از اسفناج به جای سبزی آش بهره ببرید.

آش برنج همدان را حتما امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه آش برنج به چند روش مختلف را شرح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد می کنیم این آش را برای اهل خانه تهیه نموده و طعم آن را امتحان کنید. البته، اگر احساس می کنید که بعضی از اعضای خانواده طعم این آش را دوست ندارند و مجبور هستید چند نوع غذا تهیه کنید، از سفارش آنلاین غذا وبلاگ افرا یاری بگیرید.

به این منظور، این آش را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، آماده نموده و دیگر انواع سوپ و آش یا غذاهای موردعلاقه اعضای خانواده را از وبلاگ افرا سفارش دهید.

سوالات متداول

در طرز تهیه آش برنج همدان، سبزی آش شامل چه مواردی است؟

در سبزی مخصوص این آش از اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید استفاده می گردد.

برای درست کردن آش برنج همدان می گردد از سبزی فریزری هم استفاده کرد؟

بله؛ اما بهتر است در تهیه غذا از مواد اولیه تازه بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آش برنج همدان به شیوه های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش برنج همدان به شیوه های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید