رژیم غذایی برای سردرد های میگرنی
به گزارش وبلاگ افرا، یک متخصص تغذیه گفت: بیشتر ما گاهی اوقات سردرد داریم، اما میگرن اغلب طولانی تر از سردرد است و اثرات جسمی بیشتری نسبت به سردرد های معمولی دارد.
به گزارش ایسنا، سمیرا مرادی اظهار کرد: میگرن یک سردرد شدید است که معمولاً در یک طرف سر و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه بوده و باعث ایجاد تغییرات التهابی در سلول های عصبی می گردد که درد را ایجاد می نمایند.
وی با اشاره به این که توجه به رژیم غذایی یکی از برترین سد های دفاعی در برابر میگرن است، مطرح نمود: شما باید کوشش کنید تا غذا های پیشگیرانه را در رژیم غذایی خود گنجانده و مصرف غذا هایی که باعث میگرن می شوند را محدود کنید.
مرادی ادامه داد: غذا های طبیعی که مواد نگهدارنده یا طعم دهنده های مصنوعی ندارند، گزینه های مناسبی برای آغاز برنامه های غذایی هستند.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که عدم مصرف محرک های احتمالی در رژیم غذایی ممکن است به نفع افراد مبتلا به میگرن باشد، اعلام کرد: طبق گفته کمیته پزشکان مسئول پزشکی که رژیم های غذایی گیاهی را به عنوان روشی برای بهبود سلامتی ترویج می نماید، بیماران مبتلا به میگرن باید غذا های بدون درد استفاده نمایند.
وی مطرح نمود:PCRM مواد غذایی و نوشیدنی هایی مانند برنج مخصوصاً برنج قهوه ای، شیرین نماینده های طبیعی یا طعم دهنده ها، مانند شربت افرا و عصاره وانیل، میوه های خشک شده یا پخته شده، به ویژه انواع غیر مرکبات مانند گیلاس و زغال اخته، سبزیجات نارنجی، زرد و سبز مانند کدو تابستانی، سیب زمینی شیرین، هویج و اسفناج را به عنوان غذا های بدون درد معرفی می نماید.
مرادی با اشاره به این که بنیاد میگرن آمریکا گوشت تازه، مرغ و ماهی را به عنوان غذا های میگرن طبقه بندی می نمایند، اضافه نمود: نکته اصلی این است که از مصرف گوشت های فرآوری شده، دودی و آبگوشت خودداری کنید.
این متخصص تغذیه مطرح نمود: ازجمله سایر محرک های میگرنی می توان به استرس، مصرف الکل، تغییرات آب و هوا، تغییر در عادات خواب و مصرف دارو های خاص، این نکته را نیز باید در نظر داشت که اگر یک یا هر دو والدین شما مبتلا به میگرن باشند، 75 درصد محتمل است که شما هم به میگرن مبتلا شوید، بعلاوه زنان در حدود سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا هستند.
وی با اشاره به این که محدود کردن مصرف غذا های محرک می تواند باعث کاهش حملات میگرن گردد، اعلام کرد: ازجمله غذا های دیگر یا مواد اضافه نمودنی که باعث تحریک می شوند، می توان به پیازها، کافئین، آسپارتام، شکلات، تخم مرغ، گوجه فرنگی، آجیل و خشکبار، محصولات لبنی، میوه های خانواده مرکبات، الکل، نیترات موجود در موادغذایی و گندم ازجمله ماکارونی و محصولات نان اشاره نمود.
مرادی با اشاره به این که مبتلایان به میگرن اغلب توجه دارند که گرسنگی و حذف وعده های غذایی می تواند باعث سردرد آن ها گردد، مطرح نمود: گرسنگی طولانی مدت در بین وعده های غذایی ممکن است باعث حمله میگرن گردد یا به علت افت قند خون سردرد را شدیدتر کند، فاصله انداختن بیش از حد در بین وعده های غذایی، خطر ابتلا به سردرد را افزایش می دهد، بنابراین بیماران میگرنی باید وعده های غذایی بیشتر و کوچکی را انتخاب نمایند.
این متخصص تغذیه اعلام کرد: حفظ وزن سالم برای کاهش خطر میگرن مهم است، اضافه وزن یا چاقی باعث بروز میگرن یا بدتر شدن آن می گردد، در صورت ابتلا به میگرن چند نکته ویژه را باید در خصوص کاهش وزن خود در نظر بگیرید، این که در طول روز آب زیادی بنوشید و سعی کنید تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید.
وی با اشاره به این که میگرن یک مشکل بسیار شایع است، مطرح نمود: این بیماری در حدود 18 درصد از کل زنان و 6 درصد از کل مردان را مبتلا می نماید که مطالعات نشان داده یک اختلال ژنتیکی است، اما محیط، شیوه زندگی و رژیم غذایی هنوز هم می تواند نقش مهمی در بروز آن داشته باشد.
مرادی توضیح داد: برای یاری به تسکین درد های میگرنی، باید یک ژورنال غذایی داشته و به علائم احتمالی خود بعد از تغذیه توجه کنید، ژورنال غذایی می تواند به شما و پزشکتان برای شناسایی غذا های محرک میگرن و تهیه یک برنامه شخصی برای مدیریت آن یاری کند.
منبع: فرارو