روش های درمان اسهال نوزادان
به گزارش وبلاگ افرا، از روش های درمان اسهال نوزادان، مصرف زیاد مایعات، مصرف ماست، اجتناب از مصرف مواد قندی، در آغوش دریافت نوزاد، دادن غذا هایی مانند غلات به کودک و تعویض پوشک نوزاد به طور مرتب است. در این مقاله روش های درمان اسهال نوزادان و عکس العمل مناسب پدر و مادر ها در زمان اسهال نوزاد، به طور کامل بیان شده است.
برای تشخیص و درمان اسهال نوزاد اول از هر چیز شما باید بدانید که در حالت عادی مدفوع نوزاد شما چگونه است. نوزادان تازه متولد شده بعد از هر غذا خوردن دفع دارند و مدفوع آن ها بسیار نرم است به خصوص اگر نوزاد با شیر مادر تغذیه شود.
چگونه بفهمیم کودکمان اسهال دارد؟
اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می نماید، ممکن است مدفوع کودک، با هر چیزی که مادر کودک می خورد، تغییر کند. ولی هنگامی که کودک آغاز به خوردن غذا های جامد کند، مدفوع او نیز تغییر نموده و همچنین با تغییر رژیم غذایی کودک، شکل مدفوع متفاوت می شود.
در نهایت توصیف این که کودک شما چه زمانی دچار اسهال شده است، سخت است. اما گاهی می بینید که رنگ مدفوع نوزاد با همواره متفاوت و کمی آبدارتر است و راحت تر از همواره دفع می شود. این به احتمال زیاد می تواند اسهال باشد.
در مواردی که اسهال شدید باشد، سلامتی کودک در خطر است، زیرا کودک آب بدن خود را از دست می دهد ولی در موراد خفیف تهدیدی جدی برای کودک به شمار نمی آید. در موراد اسهال شدید نوزاد، برای جلوگیری از خطر مرگ باید اطمینان حاصل شود که کودک مایعات زیادی دریافت می نماید.
روش های درمان اسهال نوزاد چیست؟
به کودک مایعات زیادی بدهید
یکی از روش های درمان اسهال نوزاد، مصرف مایعات است. به ندرت ممکن است اسهال، کودک شما را راهی بیمارستان کند مگر اینکه آب بدن نوزاد از دست برود. پس کودک باید به اندازه کافی مایعات دریافت کند. در صورتی که کودک استفراغ نمی نماید نباید از دادن شیر و دیگر مایعات به او دریغ کنید.
اگر کودکتان زمانی که اسهال دارد، شیر مادر را نمی خورد یا استفراغ می نماید، به پزشک متخصص بچه ها مراجعه کنید. معمولاً پزشکان در این زمان محلول های ضد اسهال برای کودک تجویز می نمایند که این محلول ها در طعم های مختلف در داروخانه ها موجود هستند. بیشتر بچه ها در صورتی که آب بدن خود را از دست داده باشند می توانند از آن محلول ها استفاده نمایند.
اجتناب از مواد قندی و شیرین
دوری از مواد قندی و شیرین نیز یک دیگر از روش های درمان اسهال نوزادان است. از مایعات قندی مانند سوداها، لیمونادها، نوشیدنی هایی مانند آب شکر و آب میوه های شیرین اجتناب کنید، زیرا این مایعات دارای قند هستند که آب را به سمت روده راهنمایی نموده و اسهال را شدیدتر می نماید.
وعده غذایی متعادل، به کودک بدهید
پزشکان توصیه می نمایند به کودکی که دچار اسهال شده است، غذایی متعادل بدهید. بهتر است جهت درمان اسهال نوزاد از دادن غذا هایی مانند موز و سیب زمینی و نان تست به کودک اجتناب کنید و در عوض به کودک کربوهیدرات های پیچیده مانند نان، برنج، ماست، میوه ها و سبزیجات بدهید، زیرا این مواد غذایی برای کودک بهتر هستند. یک رژیم غذایی خوب ممکن است دوره اسهال نوزاد را کوتاه تر کند، زیرا موادغذایی ضروری جهت مبارزه با عفونت ها را دارد. اگر کودک شما از خوردن غذا اجتناب می نماید؛ نگران نباشید همین که بدن او آب از دست ندهد کافی است. بعد از یک یا دو روز اشتهای کودک مجدداً بازمی شود.
به کودک ماست بدهید
گفته می شود جهت درمان اسهال، به کودک ماست بدهید؛ زیرا در ماست باکتری های زنده ای وجود دارد که اسهال و مدت زمان اسهال کودک را کاهش می دهد. اگر کودک شما به ماست علاقه دارد جهت درمان اسهال نوزاد، بهترین روش استفاده از ماست است. فقط مطمئن شوید ماستی بخرید که حاوی باکتری های لاکتوباسیلوس یا ارگانیسم های زنده مفید باشد.
پوشک کودک را مرتب عوض کنید
کودک خود را خشک نگه دارید و مرتباً پوشک آن را عوض کنید و دقت کنید از لوسیون و پماد جهت جلوگیری از سوختگی پای نوزاد، التهاب و قرمزی آن بهره ببرید.
کودک خود را در آغوش بگیرید
کودکی که اسهال دارد را باید از نظر روحی آرام کنید، پس سعی کنید کودکتان را در آغوش بگیرید و او را ببوسید.
آیا می توانم به کودکم داروهای ضد اسهال بزرگسالان را بدهم؟
به هیچ عنوان به بچه ها داروهای ضد اسهال بزرگسالان ندهید، مگر اینکه پزشک تجویز کند. این داروها برای نوزادان و بچه ها خطرناک است.
در زمان اسهال کودک، چه موقع به دکتر مراجعه کنیم؟
اگر نوزاد شما سه ماهه یا کمتر است، بلافاصله بعد از اسهال دریافت کودک، با دکتر نوزاد خود تماس بگیرید. اگر نوزاد بیشتر از سه ما دارد و دچار اسهال شد و بعد از 24 ساعت هیچ بهبودی نیافت، بعد از 24 ساعت به دکتر مراجعه کنید. همچنین اگر کودک شما دارای علائم زیر است، به پزشک مراجعه کنید:
- چندین بار استفراغ
مشاهده علائم کم آبی مانند خشک شدن دهان، ادرار نکردن و خیس نشدن پوشک کودک برای 6 ساعت و بیشتر، گریه بدون اشک
وجود خون در مدفوع نوزاد و یا مدفوع سیاه رنگ
تب بالا: اگر کودک شما 3 تا 6 ماهه است؛ تب 101 درجه فارنهایت یا 38/3 درجه سلسیوس یا بالاتر و اگر کودک 6 ماهه و یا بزرگتر است تب نوزاد 103 درجه فارنهایت و یا 39/4 درجه سلسیوس یا بالاتر. اگر کودک شما کمتر از 3 ماه دارد و تب او به 100/4 درجه فارنهایت یا 38 درجه سلسیوس یا بالاتر رسید، بالافاصله به پزشک مراجعه کنید. این کودک با این تب باید از نظر عفونت و بیماری ها توسط پزشک مورد آنالیز دقیق قرار گیرد.
چگونه می توانم کودکم را از اسهال عفونی دور نگه دارم؟
شستشوی زیاد دست ها بهترین روش برای دور نگه داشتن و دفاع کودک شما از اسهال عفونی است، زیرا میکروارگانیسم هایی که باعث اسهال می شوند، براحتی به وسیله دست ها به دهان منتقل می شوند. به عنوان مثال در دست دریافت یک پوشک نوزاد توسط مادر و بعد بغل کردن کودک، می تواند میکروارگانیسم ها را از دستان مادر به بدن کودک منتقل کند. همچنین کودک با دست زدن به اشیا و یا اسباب بازی هایی که به مدفوع آلوده شده اند، و سپس بردن دستش به دهانش، میکروب ها را وارد بدن خود می نماید. پس مرتبا دست های خود و فرزندتان را بشویید.
برگرفته از: babycenter
منبع: setare.com