خوردن قارچ ممکن است خطر نقصان خفیف شناختی را کاهش دهد
به گزارش وبلاگ افرا، یک آنالیز جدید در سنگاپور نشان می دهد که خوردن قارچ بیش از دو بار هفته ممکن است از ایجاد مسائل حافظه و گفتار در سنین بالای 60 جلوگیری کند.

به گزارش بی بی سی این آنالیز یک ماده آنتی اکسیدان منحصربه فرد را در قارچ ها کشف کرد که ممکن است اثر محافظتی بر مغز داشته باشد.
در این آنالیز هر چه افراد قارچ بیشتری خورده بودند، در آزمایش ها مربوط به تفکر و پردازش بهتر عمل کردند.
اما پژوهشگران می گویند یافته هایشان نمی تواند رابطه مستقیم میان مصرف قارچ و کارکرد مغز را ثابت کند.
یافته های این آنالیز که در دانشگاه ملی سنگاپور انجام شد، بر اساس آزمایش بر روی 663 فرد بزرگ سال چینی بالای 60 سال است که سبک زندگی و رژیم غذایی شان از 2011 تا 2017 پیگیری شده بود.
پژوهشگران در طول شش سال آنالیز دریافتند که خوردن قارچ احتمال نقصان خفیف شناختی را کاهش می دهد، به طوری که در میان افرادی که دو وعده در هفته قارچ می خوردند، 9 درصد افراد دچار این عارضه شدند، درحالی که در افرادی که قارچ نمی خوردند، میزان تشخیص این عارضه 19 درصد بود.
نقصان خفیف شناختی (MCI) می تواند باعث فراموش کاری افراد گردد و با تأثیر بر حافظه باعث مشکلاتی در گفتار، توجه و یافتن اشیا در مکان ها شوم- اما این تغییرات چندان آشکار نیستند.
این عارضه آن قدر شدید نیست که افراد مبتلابه آن دچار زوال عقل یا دمانس تشخیص داده شوند.
این آنالیز نشان داد که افرادی که به میزان بالایی قارچ می خورند، نتایج بهتری در آزمون های مغزی به دست می آورند و سرعت پردازش فکری آن ها سریع تر بود- این امر به خصوص در افرادی صادق بود که بیش از دو وعده در هفته یعنی بیش از 300 گرم قارچ می خورند.
لی فنگ، استادیار دانشگاه ملی سنگاپور، از بخش پزشکی روان شناختی این دانشگاه و سرپرست این پژوهش گفت: رابطه ای که ما یافتیم غافلگیرنماینده و نویدبخش است.
او اضافه کرد: به نظر می رسد یک ماده منفرد کاملاً شایع موجود در قارچ ها این اثر فوق العاده را داشته باشد.
به گفته این پژوهشگران قارچ ها یکی از غنی ترین منابع ارگوتامین- یک ماده آنتی اکسیدان و ضدالتهابی هستند که بدن انسان نمی تواند آن را بسازد.
قارچ ها همچنین هوای مواد مغذی و مواد معدنی مهم دیگری مانند ویتامین D، سلنیوم و اسپرمیدین هستند که از سلول های عصبی در برابر آسیب ها محافظت می نمایند.
البته این پژوهشگران می گویند هنوز راه درازی در پیش است تا رابطه مستقیم و سببی میان خوردن قارچ و بهبود کارکرد مغز ثابت گردد.
منبع: همشهری آنلاین