پوشش نانوذرات نقره خطر رد اینپلنت های بافت استخوانی را کاهش می دهد
به گزارش وبلاگ افرا، پژوهشگران نانوپوششی ایجاد کردند که روی سطح ایمپلنت ها قرار می گیرد و با این کار می توان شانس موفقیت کاشت ایمپلنت را افزایش داد.

به گزارش گروه فناوری وبلاگ افرا، محققان دانشگاه پلی تکنیک SPbPU با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ، پوشش هایی را برای ایمپلنت های تیتانیوم ایجاد کردند که باعث رشد سریع تر بافت استخوانی می گردد.
ماکسیموف از محققان این پروژه می گوید: ما روشی برای استفاده از پوشش نازک (با ضخامت نانومتری) و یکنواخت اکسید تیتانیوم روی ساختار های شبکه ای تیتانیوم ایجاد نموده ایم که می توان از آن به اسم بهبود عملکرد ایمپلنت ها استفاده کرد.
محققان این پروژه خواص طیف وسیعی از پوشش های ایمپلنت تیتانیوم را آزمایش کردند که از نظر ترکیب، ضخامت و ساختار با هم متفاوت داشتند. این پوشش ها با استفاده از لایه نشانی اتمی (ALD) روی سطوح مورد نظر اعمال شدند. پس از اصلاح ایمپلنت ها، نتایج موفقیت آمیزی از آزمایش این پوشش ها روی سلول در شرایط درون تنی و برون تنی به دست آوردند.
نظروف از پارک تحقیقاتی، دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ گفت: در حال حاضر ما آغاز به استفاده از نانوذرات نقره روی سطح تیتانیوم نموده ایم؛ زیرا این عنصر شیمیایی خواص آنتی باکتریال جالب توجهی داشته و خطر رد ایمپلنت را کاهش می دهد.
به گفته دانشمندان، بخش مهمی از مطالعه این است که مقدار و مورفولوژی نانوذرات درست انتخاب گردد؛ بنابراین، نقره اثرات سمی بر سلول های زنده ایجاد نمی کند و هم زمان خواص مفید پوشش قبلی ایجاد شده هم حفظ می گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو